Фирма ДАРУ КАР ЕАД е основана през лятото на 1992 година и започва дейността си като официален вносител на продуктите на BMW AG за България. В началото фирмата се съсредоточава върху продажбата на леки автомобили, като още в първата година се полага и началото на автосервизното обслужване. Постепенно се разширяват сервизната база и склада за резервни части.

През лятото на 1994 година отваря врати и авторепаратурният цех, оборудван съгласно всички изисквания на BMW AG. През есента на 1994 година вследствие на закупуването на Rover Group от BMW AG, ДАРУ КАР ЕАД става официален вносител намарките Rover и Land Rover за България. През същата година отваря врати и специализираният сервиз.

През есента на 1995 година съвместно с Rover Group започва производството на модела Маестро в град Варна. През първите месеци продажбите за окуражаващи и достигат до около 100 автомобила месечно. За съжаление икономическата обстановка в страната, както и неадекватното отношение на тогавашните управляващи не дават възможност за развитие на проекта. През следващите години когато страната е изправена пред икономическа криза фирмата полага всички усилия да запази своите позиции на пазара.

Фирмата всяка година участва в големите автомобилни изложения в страната и редовно представя на българските клиенти новите модели от марките BMW, MG Rover и Land Rover. Паралелно с това, основните усилия се насочват към разширяването на дилърската мрежа в страната. Сключени са договори с дилъри в Плевен, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Варна. В Плевен и Бургас отварят врати изцяло нови комплекси.

След настъпилите реорганизации в автомобилната индустрия в международен аспект, а именно продажбата на Rover Group от страна на BMW Group, както и реорганизацията на дилърските мрежи от страна на много производители в рамките на ЕС, към момента ДАРУ КАР ЕАД е официален партньор на новооткрития офис на BMW Group в България и официален авторепаратурен център на автомобилите Porsche. Фирмата предлага продажба на премиум автомобили налични в салона или доставка по поръчка, изкупуване на употребявани автомобили, консултация при финансирането и застраховането на автомобили, гаранционен сервиз за автомобили BMW, както и специализиран сервиз за MINI, и разполага с един от най-големите авторепаратурни центрове в България.

От 2017 г. фирмата е и логистичен партньор на АЛД Аутомотив.